" /> Lånekassen - tiller.vgs.no
Tiller VGS > For elever > Lånekassen

Lånekassen

Logo Lånekassen

Søknadsfrister for dette skoleåret (dette er også frister for å innmelding av endringer):
For høstsemesteret 15. november 2016 og for vårsemesteret 15. mars 2017. Lærlinger har andre frister.

Du kan søke fra når du har takket ja til skoleplass.

Stipend fra Lånekassen
Er du elev i videregående skole og har ungdomsrett, får du utstyrsstipend fra Lånekassen. Du får stipendet uansett hvor mye foreldrene dine tjener. Husk at du må søke for å få det. Når du søker, sjekker Lånekassen automatisk om du har rett til andre stipend også, som for eksempel grunnstipend eller bostipend.

Her kan du lese om hva som er behovsprøvd: Inntekt og behovsprøving

Nytt fra 2016-2017: Elektronisk signering
Foresatte skal signere avtalen om stipend til elever under 18 år. Fra skoleåret 2016-2017 kan du få svarbrevet elektronisk og signere for eleven digitalt. Det går raskere hvis du oppretter en digital postkasse (e-Boks eller Digipost). Alt du trenger er BankID, og å velge en digital postkasse på norge.no.

Lærlinger, lærekandidater og praksisbrevkandidater får ikke utstyrsstipend, men kan ha rett til lån og andre stipend.

Les mer om stipend og lån på lanekassen.no, og sjekk Lånekassens side på Facebook for deg i videregående skole, facebook.com/lanekassen.vgs

Sist oppdatert: mandag 25. juli 2016