" /> NAV-veileder ved Tiller videregående skole - tiller.vgs.no
Tiller VGS > Tjenester > NAV-veileder ved Tiller videregående skole

NAV-veileder ved Tiller videregående skole

Rigmor Winther og Øyvind Spjøtvold
Rigmor Winther og Øyvind Spjøtvold er NAV-veiledere ved Tiller videregående skole og er å finne i andre etasje. De vil være til stede fire dager i uken.

Kontaktinformasjon:

Rigmor:

tlf. 959 96 943

e-post:

Øyvind:

tlf. 916 72 578

e-post:

Forsøket med NAV-veileder i videregående skole er et samarbeidsprosjekt mellom arbeids- og velferdsdirektoratet og utdanningsdirektoratet. NAV-veileder skal være et bindeledd mellom skolen og andre tjenester i og utenfor NAV når levekårsvansker hindrer gjennomføring av videregående opplæring.

Målet er:

• Økt gjennomføring i videregående opplæring
  • Forebygging av frafall
  • Varig integrering i arbeidslivet

NAV veileder kan f.eks:

• Gjennom individuelt sosialt arbeid være fagpersoner for elevens «ikke skolefaglige» hindre for læring.
  • Veilede og bistå elever innenfor psykososiale områder som for eksempel personlige vansker, hjemmeforhold, familie, nettverk, økonomi, boligforhold med mer.
  • Gi skolen tilgang til en som har NAV-blikket.
  • Være skolens kontaktpunkt mot NAV.
  • Motivere til utdanning og deltakelse på samfunnsarenaer som gir opplevelse av mestring og tilhørighet.
  • Bidra til tverrfaglig samarbeid både innenfor fylkeskommunen/skolen og i kommunen og NAV.
  • Bidra med informasjon/realitetsorientering om arbeidsmarkedet, jobbsøking og informasjon om NAV individuelt og i klasser.

Sist oppdatert: tirsdag 9. august 2016